Shih Tzu ägare

By Hildegard Medhurst / On

Visst är det svårt att motstå en Shih Tzu med glatt viftande svans och pigga ögon? Vi är många som fallit för dess trevliga och sällskapliga framtoning och självklart det vackra utseendet. En seriös Shih Tzu-ägare är mån om rasens utveckling och intresserad av att med andra hundägare dela frågor kring skötsel, avel och givetvis det stora nöjet att äga och njuta av hunden. Men hur gör man detta lättast?

Svenska Kennelklubben

Den Svenska Kennelklubben (www.skk.se) är en seriös organisation som samlar klubbar och föreningar för olika hundraser. Där kan man även få aktuell information om raserna och olika aktiviteter. Detta är en bra början för en Shih Tzu-ägare.

Specialklubben för Shih Tzu

För en mer specialiserad Shih Tzu-förening, är det väl värt att surfa in på www.shihtzu.se, dvs Specialklubben för Shih Tzu. Hemsidan har bland annat information om olika lokala föreningar och kan erbjuda aktiviteter och kontakter på lokal nivå. Här kan du som Shih Tzu-ägare möta andra hundägare i ditt närområde. Steget är inte långt från att bli medlem och att delta i Shih Tzu-aktiviteter redan nu! Föreningen har även en facebook-grupp med engagerade medlemmar. Sök efter medlemmar och mötestillfällen i närheten av dig och lär känna andra Shih Tzu-entusiaster, både på nätet och i verkliga livet. För visst är det härligt att mötas på riktigt och verkligen ge sig hän bland alla härliga hundar!

Forum på internet

Det finns även andra forum på internet, som kan vara en alldeles utmärkt start för ett utbyte och umgänge Shih Tzu-ägare emellan. En sådan site är www.hundar.ifokus.se. Sök efter just din ras och ställ frågor, uttryck åsikter eller bara dela med dig av härliga berättelser eller fotografier om din hund. Ytterligare en forum-sida är vovve.net, med bland annat länkar till medlemmars bloggar om hundar. På www.activedog.se får hundägare värdefulla tips på hur man kan aktivera sin hund och på det viset får en gladare och friskare hund. Varför inte kombinera en aktiv livsstil med andra hundägare och hitta på aktiviteter tillsammans?

Gemensamt för de flesta forum är att de flest inlägg är subjektiva och innehåller personliga åsikter. När det gäller råd kring allvarliga saker som hundens hälsa och behandling, så ska du alltid vända dig till en veterinär för rådgivning och behandling.